0523-656584 info@koonstra.eu | contactformlier

Nieuws

KOONSTRA voor een compleet verzorgde maisteelt 🌽

Gewasbescherming is van groot belang om de gewassen 'gezond' te houden. Men kan onderscheid maken tussen mechanische en chemische onkruidbestrijding. Mechanisch is dus zonder gewasbeschermingsmiddelen. Wij kunnen hiermee gewasbescherming uitvoeren in het maisland. Bij gewasbescherming in het maisland staat onze spuit op smalle cultuur banden zodat er zo min mogelijk schade in het gewas ontstaat. Doordat wij nauwe contacten met onze gewasbeschermings leveranciers hebben, kunnen wij u voorzien van goede adviezen.

Voor het mechanisch gewasbescherming hebben o.a. een wiedeg. Wiedeggen moet bij voorkeur enkele dagen na zaai en voor opkomst uitgevoerd worden. Het ideale tijdstip is het zogenaamde wittedraadjesstadium van de onkruiden. Dit is vlak voor opkomst van de eerste onkruiden.

of grasonderzaaien in mais met rolschoffel. Net voordat de rijen zich sluiten, wordt het gras onder de mais gezaaid. Tegelijk wordt ook het onkruid geschoffeld en de nakiemers aangepakt. Hierdoor kan tijdens de gewasbescherming met een eventueel lagere dosering worden gespoten en is het op zand grond verplichte nagewas al direct ingezaaid.

Kijk voor meer informatie op gewasbescherming